torsdag den 24. april 2014

Børnehave start!


Der bliver ikke lavet så mange kreative udfoldelser herhjemme i øjeblikket, Tullepigen er nemlig startet i børnehave her 1 april. Og når man starter i sådan en børnehave, så er man altså bare rigtig rigtig træt, når man kommer hjem om eftermiddagen. Og gider altså ikke være med på alle mors underlige idéer. Nææ nej, en dyne, en sofa og noget barbie, så går det meget bedre.
Heldigvis går indkøringen helt perfekt, hun har fået en småbørnsplads, på en aldersintegreret stue, så vi frygtede lidt at de store børn ville være for meget. Men det tager hun bare med rank ryg, det er helt fantastisk at se. De voksne får krammere, og hun har allerede fundet legekammerater. Se dét varmer jo enhver forælders hjerte!

MEN!!!! Nu skal alt ikke gå op i sentimentalt sludder her! Der skal kreareres!! Vi har en masse spændende indlæg på trapperne, en event til august og en deltagelse i en messe til oktober! Tro lige at vi glæder os. Men vi skal have jeres hjælp! For hvad skal man lave til sådan en kreativ event? Super seje workshop idéer modtages med kyshånd! Og til en messe, uha.... Hvad skal vi have med? Og hvad skal vi lave! Det hele er simpelthen så spændende.
Der er godt nok sket meget siden slut september 2013 hvor Kreativ Med Ungerne blev oprettet på Facebook. Og med alle de bolde vi har i luften, så kommer der til at ske fantastiske ting fremover!

Nu vil jeg sætte mig ned og lave lidt krea kasser klar til weekenden, så de bare lige er til at tage frem og hygge med.

Den ene kasse til weekenden indeholder det her (alle billeder fundet hos CC Hobby)



Og den anden kasse


Så må vi se hvad hun får ud af dem!

torsdag den 17. april 2014

Påskeharen kom lige forbi...


Påskeharen kom forbi igår, og den havde pakker med! I et tidligere indlæg fortalte jeg at vi regnede med at lave et kort, så min datter på 2 1/2 kunne følge kortet rundt i haven. Det endte dog med noget lidt mere simpelt. Efter at have kæmpet med at tegne et kort der var forståeligt, blev jeg enig med mig selv om, bare at give hende billedet af det sted hun skulle finde det næste æg.


Æggene har jeg købt hos Creative Company, 12 stk. Jeg fyldte 3 med hindbær, 3 med vindruer, 3 med blåbær og i de 3 sidste kom der en lille chokolade kanin og et klistermærke med en kat.

Lykken var STOR da Påskeharen havde stillet en kurv, og vi skulle ud og finde spor! Og lykken var endnu større da sporene ledte til flere æg, og til allersidst, en pakke LEGO. Tænk at Påskeharen vidste at hun ønskede sig Den lille Havfrue LEGO.

mandag den 7. april 2014

Påske i perlernes tegn


Til vores facebook side indsendte Camilla Jensen nogen skønne rørperke ophæng, som i var rigtig glade for. Og der var flere der spurgte efter mønster.

Så vi har lavet nogen hurtige mønstre, som i kan hente lige her under. Rigtig god fornøjelse!

fredag den 4. april 2014

Fe haver


Jeg har siden jeg var meget lille, haft en kæmpe fascination af feer. Eller faktisk i det hele taget vingede væsner, for det er nu også sommerfugle, guldsmede osv. MEN! Min kærlighed til feer, har jeg fået givet videre til Tullepigen. Hun elsker når hendes lille fe har været på besøg, og lagt en lille gave i vindueskarmen. Shhh, det er faktisk bare vitamin piller feen kommer med. Men det er så hyggeligt at se hendes begejstring.

Men! Nu er vejret jo blevet rigtig godt, og Tullepigen er blevet så stor som hun er, så nu var det på tide at feerne rent faktisk flyttede fysisk ind. Vi bor desværre i en lejlighed på 3 sal, så har ikke lige nogen stor grøn have de kan bo i. Men løsningen var da lige til! Feerne er flyttet ind hos mormor og morfar, i deres have. Vi er nemlig så heldige at mormor og morfar bor 900 meter fra os, så vi kommer ofte på besøg.


Sådan ser det ud i haven. Den ene er sat på en lille træde stub, den anden på husets facade og den tredje på et højbed. Har bare sat dem fast med tape på bagsiden, men skal have fundet ud af noget andet, for tapen holder ikke.


Og synes selvfølgelig også at i skal have mulighed for at lave fe døre! Så har lavet et par skabeloner til at printe ud.


Så er de lige til at gemme på computeren, indsætte i et word dokument, ændre størrelsen så den passer med det du vil have, og så print den ud på et stykke karton. Jeg brugte brun, hvid og grå karton.
Når de er printet pynter man dem f.eks med klistermærker. Og så skal de lamineres. Desværre kan en plastiklomme ikke bruges her, da fugten vil kunne trænge igennem. Men tager man fe dørene med ind om aftenen, så burde man godt kunne nøjes med en plastiklomme.

Dørene bragte stor lykke, og vi snakkede længe om hvem der boede hvor. Tullepigen konstaterede at det måtte være en prinsesse der boede i den hvide, for der var glimmer på døren.

torsdag den 3. april 2014

Kom sol, kom sommer!! Eller, vi tager lige en påske først


Så har der været stille igen, denne gang er det hardware problemer. Min oplader til min computer er simpelthen helt død, desværre er det en mac, og den eneste mac jeg har haft, så har ikke lige en ekstra liggende (og betale 600,- for et nyt stik, puhaaa), så nu sidder jeg her ved kærestens stationære, og venter på mit nye stik kommer med den rare postmand fra Hong Kong. For alle billeder, tekster osv ligger jo selvfølgelig på den bærbare. Rigtige kvinder tager jo ikke backup, som i jo nok kender til.


MEN!! Igår fik jeg bagt boller med Tullepigen. Eller faktisk bagte vi påskebrød. Hun ville ikke have jeg tog billeder af hende igår, og det må man jo respektere, så i må nøjes med at se produkterne denne gang.


Tullepigen var så stolt af sine boller, at hun spiste halvdelen af dem inden jeg nåede at få taget billeder. Men her er resterne af de riges bord, helt klassiske runde boller, som hun bedst kan lide dem.


Så bagte vi også hunde brød.


Små pindsvin blev det også til. Det med at klippe i dejen, mente Tullepigen var HELT forkert, det måtte man altså ikke, så der fik vi lige en god "husk at vaske hænder osv" snak.


Vi lavede også de klassiske bamse boller. Og så prøvede vi at lave vores egen lille fortolkning af et påskebrød. Hvor vi flettede en lille stang og rullede den rundt. Det blev super fint.


Det blev til sidst til nogen kræmmerhuse, som skal gøre det ud for gulerødder. Man kan evt. male dem med lidt frugtfarve, så de får et mere orange skær, men det synes jeg nu egentlig er synd. Så en god tunsalat eller lignende i, og en lille dusk salat ud af toppen, til at gøre det ud for toppen på guleroden, og så er den klar til påskebordet. Keglen jeg har bagt på, formede jeg bare i sølvpapir, og stoppede så derefter sølvpapir ned i den, så den ikke ville klaske sammen under bagning.

Nu er vores køkken så fyldt op med boller, så vi ved da hvad vi skal spise den næste tid. Denne gang valgte jeg at lave dem i en the bolle dej, men man kan sagtens lave dem grovere, så længe dejen er fast, så den kan formes.