onsdag den 19. marts 2014

Påskeharen, skal/skal ikke?


Kommer påskeharen på besøg hos dig?

Herhjemme har den ikke været forbi endnu, men tænker lidt at i år er året! Nu er min datter 2 1/2, og vil nok synes det er sjovt. Påskeharen kom altid på besøg hjemme hos kæresten, da han var en lille dreng. Sjovt nok var det kun hans forældre der så den, aldrig hans bror eller ham, snyde hare! Men den tradition har jeg tænkt vi skal holde ved, det er sådan en hyggelig lille ting.
Men som sagt, påskeharen! Jeg har længe overvejet hvordan og hvorledes. Om den skulle komme med et stort påskeæg, og gemme et sted i haven. Om det skulle være en skattejagt. Eller om det skulle være noget helt tredje.

Hvad siger i? Verdens største påskeæg! Påskeægget består af intet mindre end 1950 kg chokolade. Og er selvfølgelig lavet i belgisk chokolade.


Tror nu også mindre ville kunne gøre det.

Kom ret hurtigt frem til at det skulle være noget helt tredje. For laaaaaaang tid siden efterhånden, købte jeg nogen farvede plastik æg hjem. Egentlig mest fordi de havde nogen fine farver. Men det er gået op for mig at de er helt idéelle! Det er disse fine æg der har boet i min skuffe et halvt års tid


Og til påske kommer de til at stå deres prøve! For de bliver nemlig fyldt med alskens godter. Og nej, herhjemme er godter ikke nødvendigvis slik, faktisk kommer de nok nærmere til at se sådan her ud

Vi har nemlig en lille frugt elskende pige, og det er så festligt med alle farverne. Så der bliver fyldt vindruer, diverse bær, måske et lille klistermærke eller to, og mon ikke der sniger sig en lille chokolade påskekylling med i svinget? Det er ikke helt umuligt. Og så skal de ellers gemmes rundt omkring i haven. Glæder mig som et lille barn! Nu må det gerne snart blive påske!

torsdag den 13. marts 2014

Kykkelikyyyyy


En lille kylling skal der til. Og de her er simpelthen så vanvittigt nemme! Det eneste der skal bruges er egentlig karton, fjer og piberenser. Alt det andet som udstanser og rulle øjne er bare sjove.

Vi bruger en stanse der kan lave helt runde cirkler herhjemme, jeg har en lille 2 årig der ikke gider det der sakse noget, ihvertfald ikke særlig længe af gangen. Så hvis bare én kylling skulle blive færdig, så var det frem med stansen.

Men ellers er det at klippe 2 lige store cirkler i gult karton (eller grønt eller brunt eller lyserødt eller....). Og lave et par fødder ud af en piberenser. Jeg har taget piberenseren og bøjet på midten, så den blev V formet (jeg klippede den over, men det er ikke nødvendigt), hvorefter jeg har viklet små rest-stykker af piberenser rundt om enderne, så det kom til at ligne tæer på kyllingen. Og lægge en valgfri farve fjer som hale.


Så limer man de to stykker karton sammen, så fjer og piberenser ligger imellem karton stykkerne. Man kan bruge ALLE slags lim, så længe det hæfter på papir.


Nu er det bare med at pynte den. Der kan kommes øjne på, næb, limes flere fjer på, måske rulle små kugler af silkepapir til at pynte med, lave en vinge. Ja det er kun fantasien der sætter grænser. Sådan her kom vores kyllinger herhjemme til at se ud.



Nu skal vi så bare lige blive enige om, hvor de skal hænges op. Og dét kan godt tage lidt tid.

tirsdag den 11. marts 2014

Kan man få for mange påskeæg?


Line har været i gang med at lave påskepynteæg af garn. Utrolig sjove og nemme at lave siger hun.
Først skal der pustes en vandballon op, så vikle garn omkring, samtidig med det smøres godt med mod podge (mod podge er hobbylim eller skolelim blandet med vand, halv lim og halv vand) på, så det synker godt ind i garnet. Så skal æggene tørre et døgns tid, for at være sikker på det er tørret helt igennem. Og så prikke hul på ballonerne.
Og så er der super fine påskeæg, lige klar til ophængning.




Man kan komme små figurer, såsom kyllinger eller harer ind i ballonen når den pustet op. Eller f.eks et lille chokoladeæg.
Man kan lave den samme slags på store balloner, og bruge dem som kæmpe æg, eller lampeskærme. Eller lave en masse små, komme en masse garn på, og bruge dem på en lyskæde. Sørg dog for det er pærer der ikke bliver for varme.
Samme koncept kan også bruges på f.eks flamingo kegler og lave små træ eller kræmmerhuse.

mandag den 10. marts 2014

Velkommen du længe ventede forår!


Vintergækkerne og erantis pipper lystigt frem, fuglene synger og idag er jeg cyklet hjem fra min datters dagpleje uden jakke på. Det er intet mindre end fantastisk.

Men med et par forældre der begge studerer indenfor kemi og biologi, så bliver min datter ofte udsat for små kemi forsøg, og heldigvis elsker hun det! Denne uge har vi udnyttet de fine vintergækker, og lavet et farve forsøg.



Vi brugte pastafarver, hvilket jeg nu i bagklogskabens klare lys, kan se nok ikke var helt optimalt. Næste gang prøver vi med flydende frugtfarve i stedet, og se om blomsterne trækker lidt bedre farve. Men det var ren hygge, og vi fik snakket en masse om regnbuer (og albuer, som min datter i øjeblikket er meget fascineret af, og det lyder jo som regnbue). Om blomster og hvordan de suger vand op for at blive store og stærke.



Men fine det blev de da.

mandag den 3. marts 2014

Fastelavn er mit navn...


Jeg har kastet mig ud i en gør det selv fastelavns kjole til Tullen, hun har efterspurgt Klokkeblomst, som er den store helt i øjeblikket. Alle bøger, æsker, pakker, ja faktisk bare alt der bare ligner en fe, det er Klokkeblomst, og Tullen bliver lykkelig når hun får lov til at se Klokkeblomst film i tv, så kan livet vist bare ikke blive bedre, tror jeg Tullen tænker.

Men! Jeg er selv vokset op med hjemmesyede kostumer, og når nu jeg har muligheden for det, og lysten ikke mindst! Så skal Tullen også have det, jeg husker det selv som noget af det bedste, når jeg kunne sidde og tegne tegninger, bestemmer farver osv, og så rent faktisk ende med at få det på. Det var bare det bedste!

Nå, men tilbage til Klokkeblomst.
Jeg har et meeeeeeeget gammelt mønster, det må være fra 50´erne engang. Meget sart og meget fint mønster, som efterhånden er blevet brugt en håndfuld gange.


Her er det blandt andet i brug, til Tullens oldeforældres 65 års bryllupsdag, da hun er 10 mdr gammel.


Men tilbage til Klokkeblomst!
Det er ikke helt færdigt endnu, men de skal også først holde fastelavn på fredag i dagplejen, så jeg har lige et par dage at løbe på. Sko.... Hold da op, sikke meget et par sko kan drille! Tullens sutsko er lilla, og det dur jo bestemt ikke (blev hun enig med sig selv om). Heldigvis havde jeg noget grøn bomuldslærred tilovers og et par hvide pompoms, så nu er der syet galocher til de lilla sutko.


Og kjolen er syet i grøn bomuldslærred og grøn tyl i 2 nuancer.


De filt blade der er i bunden af kjolen, var lige ved at slå mig ud af kurs. 60 blade der skulle klippes og have syet årer på. Men nu hvor jeg kigger på dem, som de ligger der i bunker. Så er jeg nu glad for dem alligevel!