fredag den 31. januar 2014

Stilhed før stormen


Der har været lidt stille, men det der med at få gjort tingene færdige og klar til at blive vist frem, det kniber. Er jeg den eneste der starter en masse projekter, og ikke liiiige får dem gjort færdig?
Lige nu har jeg gang i fastelavns udstyr i alle former, en opslagstavle til datterens værelse, bogkasser til vores væg i stuen, dukkehus, klargøring af ting til karse såning, og indimellem er der lige alle de der praktiske dagligdags ting der lige skal ordnes. Hvis døgnet nu fik lidt flere timer, så var jeg glad!

Men i skal da ikke snydes for at se nogen af mine igangværende problem

Nu skal der bare laves lidt af det færdigt!

tirsdag den 21. januar 2014

A-Z over året der gik i 2013


2013 var året, hvor Facebook-siden “Kreativ med ungerne” kom til verden. Og hold da fast, hvor har siden været i en rivende udvikling. Teamet bag “Kreativ med Ungerne” (Christine, Dorthe og Line) har taget status over året, og her har vi lavet en A-Z over højdepunkterne i 2013, og hvornår er det bedre at udgive dem, end på vores 4 mdrs "fødselsdag"?

A - Aftryk af hænder og fødder Vi har i de sidste fire måneder fået tilsendt så mange søde billeder med aftryk af hænder og fødder. Både med fingermaling og som aftryk i f.eks. trylledej. I har lavet sommerfugle, ugler, elefanter og meget andet ud af de små poders hænder og fødder. Det er en rigtig sød gaveidé, som kan laves med selv helt små babyer. Sådan en gave efterlader ikke et øje tørt.

B - Brevkasse Kreativ med ungerne er nærmest gået hen og blevet en slags brevkasse. Men hvor der traditionelt er en brevkasseredaktør, er I alle med til at hjælpe hinanden. Det er skønt at se, hvordan I arrangerer hinandens børnefødselsdage for hinanden og hjælper med at inspirere til, hvad man f.eks. kan lave ud af toiletruller

C - Creative club Der er et skønt sammenhold at set blandt jer kreative forældre og børn. Derfor kan man nærmest kalde det en helt ny creative club (ja, ja, jeg skulle altså finde på noget med C ;-)

D - DIY-trend DIY står for Do It Yourself, og det er bare godt at lære sine børn, at man selv kan lave tingene frem for at bruge formuer på dyrt legetøj. Har man blot en papkasse og noget maling, så må man være ekstra kreativ for at finde ud af at lave det fine prinsesseslot frem for, end hvis man køber det færdigt i BR. Og det er virkelig sundt for børn at bruge deres kreativitet. Forældrene får også noget ud af at være kreative. Det er bare dejligt at lege med sine børn og selv føle sig som et barn igen. Mere DIY i 2014, tak!!!

E - Eventyrligt pandekagehus I november spurgte Anna om hjælp til hvad hun skulle pynte sit Hans og Grete-hus med. Det var en sjov hule, som hun ville lave til sin datter. En rigtig god idé, hvor man kan trække hulen ned over spisebordet. Det væltede ind med sjove idéer og her kan I se det færdige resultat, som hendes datter fik i julegave:


F - Frikadellemænd Vi har fået rigtig mange sjove madidéer fra jer. Til Halloween var der de populære marengsspøgelser. Og til nytår fik vi indsendt disse frikadellemænd. Børn skal have et sundt forhold til mad, og så kan det jo lige så godt præsenteres på en sjov måde.


G - Go’ morgen Danmark I december blev Kreativ med ungerne inviteret i Go’ Morgen Danmark. Christine fik to piger Isabella på 12 og Alberte på 6 år med ind og lave trylledejspynt og papkasse rammer. Og så fik Christine en god snak med Lisbeth Østergaard. Det var en sjov oplevelse. Vi håber, der kommer mere af den slags i 2014.


H - Halvtredstusind likes 7. oktober Blot tre uger efter Kreativ med ungerne-siden blev oprettet var vi allerede oppe på 50.000 likes. Det havde vi overhovedet ikke forventet.

I - Is til Anders Den 21. september 2013 besluttede Christine sig for at oprette siden Kreativ med ungerne. Det gjorde hun, fordi hun ville have en side, hvor hun kunne dele sine egne idéer med en Facebook-mødregruppe, hun var med i. Hun havde slet ikke drømt om den udvikling, siden tog. Hun kunne følge med i, hvordan der lynhurtigt kom mange likes. Da der søndag var 1200 likes, væddede hun med sin kæreste Anders, at hvis siden nåede 5000 likes inden dagen var omme, ville hun forære ham en Lydolpher is, som er en stor is der sælges på Strandvejen i Hellerup.

J - Julegaver Allerede i september begyndte folk at spørge efter julegaver, de kunne lave med deres børn. Der er nemlig ikke noget skønnere for mormor end at få et lille håndaftryk eller en fotokalender fra sit barnebarn. Og det behøver slet ikke at være særlig krævende. Der blev delt løs af idéerne helt frem til juleaften.

K - Kreative dage I oktober var vi inviteret til Kreative Dage - den store kreative messe, som hvert år afholdes i Fredericia. Hvor vi kunne finde en masse inspiration, og snakke med dem bag messen, omkring eventuel deltagelse i messen 2014.

L - Ler-pindsvin Den mest populære idé i 2013 var disse søde pindsvinslysestager lavet af ler og agern. Den fik hele 1845 likes.


M - Marengs som spøgelser Disse søde marengsspøgelser var også yderst populære. Det var virkelig sjovt at følge med i hvordan der hele dagen blev lavet marengsspøgelser rundt om i de små hjem. Der er bare noget hyggeligt over at vide, at mange står og laver det samme som en selv. Se dem her:

tirsdag den 14. januar 2014


Anden del af dukkehus børneværelset: Kommode!
Ethvert værelse skal have lidt opbevaring, og i mit dukkehus, er det blevet til en kommode. Jeg gik på jagt i gemmerne, og fandt 3 store tændstiksæsker frem, og tapede dem sammen, ovenpå hinanden, med malertape.

Bagefter skar jeg dem midt over, og i det hul jeg lige havde skåret, tapede jeg et stykke papkasse fast, så det nu ligner en æske med tre skuffer.

Så nu er der to fine kommoder, og med lidt maling, et par små træperler foran på skufferne og underneden. Og vupti, en kommode til børneværelset, og en til et andet værelse, jeg vil præsentere senere



/Christine

lørdag den 11. januar 2014


Vores aller første kreative indlæg, har overvejet længe om det skulle være et eller andet dybsindigt, fint og fornemt indlæg. Men kunne ikke komme på noget. Så kom frem til, at det skulle da være det dukkehus jeg har lavet til min datter. Fint er det, hvis jeg skal sige det selv. Ihvertfald kreativt.
Jeg satte mig i hovedet, at min datters pakkekalender i år, skulle være et hjemmelavet dukkehus, helst lavet så meget fra bunden som overhovedet kunne lade sig gøre.

Det kommer til at blive en føljeton, for det endte med at tage en lille smule overhånd. Og er blevet til en 6 værelses villa, og det ville blive et MEGET langt indlæg.

Som det første, vil det være børneværelset jeg viser frem, lidt efter lidt.

Og som det første, tada. Noget så eksotisk som et skrivebord, lavet af 2 tændstikæsker, en smule papkasse og maling. Lampen er lavet af rørperler, piberenser og toppen af et agern

Lampen er lavet, ved at jeg trak perler på en piberenser, 5 stk af gangen, klippede dem til, så der ikke stak piberenser ud af, lavede 4 af disse, limede dem sammen, og limede agern toppen på. Og så limede jeg den på bordet.

Selve bordet, er lavet af indmaden af 2 tændstikæsker, hvor jeg har limet et lille stykke papkasse ind i, så det blev til en hylde. Og så blev disse limet på bordpladen, der er klippet af en af de gratis æsker man kan fragte vin hjem i, fra store supermarkeder.

Lidt maling og lidt lim. Og vupti, så er der et skrivebord til børneværelset.

Og nu hvor vi har med et barn at gøre. Ja så skal der da også være lidt legetøj.

Da jeg før jul, var så heldig at få doneret noget Silk Clay fra Creative Company, så var det jo oplagt at lave legetøjet i Silk Clay. Holdbart, og nemt at forme, for både børn og voksne.

Det blev til et dukkehus, en bil, et tog og en bold. Toget er 1 cm lang.

Der vil løbende komme flere indlæg om vores nye dukkerhus


These miniature furnitures is homemade out of og matchbox, cardboard, paint and glue. And the toys are made of Silk Clay, from Creative Company. /Christine Christensen

fredag den 10. januar 2014

Velkommen


Så kaster vi os ud i det! Vores egen blog. Her vil I kunne finde vores egne kreative indslag, idéer, og tanker der rører sig. Det er altid spændende at kaste sig ud i nye projekter, og dette univers, Kreativ Med Ungerne, er efterhånden blevet vores lille baby. Så det er med lettere bævende knæ, at vi prøver et nyt medie. Men jeg håber I allesammen vil tage godt imod, vores nyeste medlem af familien Kreativ Med Ungerne. Vi glæder os ihvertfald helt vildt! Welcome to those of you, that doesn´t understand a word of what I just wrote. This blog is our new baby, we will share our creative ideas and thoughts, and hope you will come to love it.